Sunday, October 23, 2011

MAJLIS GRADUASI SULUNG SMTM

MAJLIS GRADUASI KALI PERTAMA SMTM AKAN BERLANGSUNG PADA 3 NOV. 2011 BERTEMPAT DI AUDITORIUM MASJID AL-AZIM MELAKA (MASJID NEGERI MELAKA). SEJAK KELUARAN PERTAMA SMTM PADA TAHUN 1974 HINGGALAH KELUARAN YANG KE 37 PADA TAHUN 2010 SMTM TIDAK PERNAH MENGADAKAN MAJLIS GRADUASI. KELUARAN KALI INI IATU YANG KE 38, AKAN DIRAIKAN SEMPENA TAMAT PENGAJIAN SEBAGAI WARGA PELAJAR DI SMTM. DI ANTARA OBJEKTIF MENGADAKAN MAJLIS GRADUASI ADALAH SEBAGAI TITIK PERMULAAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR SMTM UNTUK MELANGKAH KE MENARA GADING. MAJLIS GRADUASI KALI INI AKAN DISERTAI OLEH PELAJAR-PELAJAR TINGKATAN 5 DAN TINGKATAN 6 ATAS SEBELUM MASING-MASING MENDUDUKI PEPERIKSAAN SPM DAN STPM. DENGAN ADANYA MAJLIS SEUMPAMA INI AKAN MEMBAKAR SEMANGAT PELAJAR UNTUK TERUS BERJAYA DAN MELAYAKAN DIRI DI DALAM MAJLIS YANG LEBIH BESAR SEPERTI KONVOKESYEN YANG MENJADI IMPIAN SEMUA PELAJAR-PELAJAR SEBAGAI MERAIKAN TAMAT PENGAJIAN DI PERINGKAT IJAZAH SARJANA MUDA, IJAZAH SARJANA DAN TERUS KE PERINGKAT TERTINGGI PENCAPAIAN AKADEMIK IAITU DOKTOR FALSAFAH (phD).   
KEPADA PELAJAR TINGKATAN 5 DAN TINGKATAN 6 ATAS ( PRA-UNIVERSITI TAHUN 2) PADA TAHUN INI, ANDA SEHARUSNYA BERSYUKUR KERANA KUMPULAN ANDA MERUPAKAN PENGUKIR SEJARAH SMTM MENGADADAKAN MAJLIS GRADUASI. SEMOGA ANDA DAPAT MENERUSKAN PELAJARAN SEHINGGA KE MENARA GADING BAGI MEMPEROLEHI IJAZAH DALAM BIDANG MASING-MASING.
SAYA BAGI PIHAK WARGA SMTM MERAKAMKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA DATO' PROFESOR MADYA ABU BAKAR BIN MD DIAH SELAKU CEO JABATAN R & D NEGERI MELAKA KERANA SUDI MENYEMPURNAKAN MAJLIS KAMI. 
MAJLIS SOLAT HAJAT BAGI MENDOAKAN KEJAYAAN SPM DAN STPM 2011 AKAN DIADAKAN DI MASJID AL-AZIM SELEPAS SOLAT ZOHOR PADA HARI YANG SAMA DAN AKAN DI SEMPURNAKAN BERSAMA IMAM BESAR MASJID AL-AZIM, MELAKA.

No comments: